Licitatii Achizitii Publice Romania

In Romania sunt mai multe tipuri de licitatii de achizitii publice.
Pentru a face o ordine in ele ne-am gandit sa va prezentam mai jos cateva:
SEAP – Anunturi de intentie
SEAP – Anunturi de participare
SEAP – Anunturi publicitare
SEAP – Cereri de oferta
SEAP – Licitatii electronice proceduri offline
Licitatii fonduri europene
Licitatii companii private
Concursuri de solutii
Concesiuni

O alta enumerare ar fi:
1 Licitatiile de Achizitiile Publice
2 Licitatiile electronice
3 Licitatiile de vanzari (publice sau private)
4 Licitatiile pentru proiecte cu Fonduri Europene

Licitatiile de achizitii publice sunt acele licitatii prin care o institutie publica poate sa achizitioneze sau sa concesioneze produse, lucrari sau servicii.

Procedurile de organizare si atribuire licitatiilor pentru achizitiile publice sunt  reglementate prin mai multe legi. De exemplu: ORDONANTA nr.30 si nr. 34 din 2006, Legea nr. 337 din 2006, Hotarari ale guvernului  nr. 925 si 942 din 2006 etc.

Odata cu dezvoltarea internetului Licitatiile pentru Achizitiile Publice au inceput sa fie organizate on-line prin intermediul programului e-licitatie. Aceasta miscare a insemnat inceperea unei noi eri in domeniul ACHIZITIILOR PUBLICE si anume aparitia achizitiilor electronice.

Licitatiile private dupa cum spune si denumirea sunt organizate de societatile comerciale cu capital privat ( nu de stat) sau persoane fizice.
Licitatii seap forum -puteti gasi mai multe date pe licitatiiseap.ro

Aceste licitatii spre deosebire de licitatiile pentru Achizitii publice nu sunt reglementate prin legi sau hotarari de guvern ci sunt organizate in conditiile impuse de organizator. Odata cu dezvoltarea internetului aceste categorii de licitatii sunt organizate pe diverse site-uri: de ex: www.e-lic.ro

Licitatia.ro sprijina initiativa autoritatilor de a organiza licitatiile pentru achizitii publice cat mai transparent si mai simplu. Licitatia.ro incepand cu anul 2009 va pune la dispozitie cea mai moderna si mai simpla platform online de monitorizare si informare privind publicarea licitatiilor pentru achizitii publice din Romania si Uniunea Europeana.